Ik ben Guusje, materiaalkundige en in mijn vrije tijd een fanatieke bakker. In deze blog, Uit de keuken van Guusje, deel ik graag mijn bakervaringen en recepten. Als je ook graag in de keuken staat en van bakken houdt, kijk en lees dan eens lekker rond hier. Hopelijk raak je ook geïnspireerd om te gaan bakken en laat gerust een berichtje achter als je ergens vragen of opmerkingen over hebt.
Ongeveer zes jaar geleden ben ik in een kookwinkel een boek over gumpaste bloemen tegengekomen. Een ontzettend mooi boek dat me gelijk inspireerde om ook met gumpaste aan de slag te gaan en bloemen te gaan maken. Vlak daarna kwam het verzoek van twee vrienden of ik een taart voor hen wilde maken die ze konden aansnijden bij hun bruiloft. Om mooi aan te sluiten bij de amaryllissen die de trouwlocatie versierden, was er de wens om de taart ook met amaryllissen te versieren. Dat is gelukt en ik had er een nieuwe hobby bij.
Tijdens het bakken met vriendinnen en familie heb ik gemerkt dat ik stiekem best wat tips en handigheidjes in huis heb. Een aantal jaren en veel baksels later vond ik het tijd worden om een blog op te starten. Om gemakkelijk foto’s en verhalen te kunnen delen maar dus ook om tips en ervaringen met recepten te vertellen.